Metoder

Nedan kan du läsa om de olika metoder som finns. Den vanligaste och mest kända är den försiktiga metoden (TCM). 

Du får tydliga doseringsanvisningar vid varje vald metod. Väljer du smoothies kommer du få recept och information om vad du bör tänka på.

Det går att välja flera metoder samtidigt utan att det gör någon större skillnad på dina kapslar i mängd. Vill du höra vad du har för valmöjligheter - ring eller maila Sandra.

Den försiktiga metoden 

-Västerländsk tolkning av TCM

Moderkakan ångkokas först med eller utan värmande örter. Sedan torkas den och mals ned till ett fint pulver. Pulvret fylls i kapslar som du sedan konsumerar. Känd för att ge en lugn och harmonisk balansering av dina hormoner. 

Mängd: ca 115-180 kapslar

Den råa metoden

Är precis likadan som den försiktga metoden men ångkokas aldrig utan torkas bara. Den råa metoden är mer potent än den försiktiga metoden och ger fler kapslar. Denna metod är känd för att ge kraftfull energi. Har du problematik med ångest, insomningsvårigheter, hyperaktivitet eller är känslig mot koffein avråds du denna metod, välj istället den försiktiga metoden.

Mängd: ca 180-250 kapslar

RÅ - Smoothies

Sandra gör iordning bitarna för dig och du får recept på smoothies. Den mest potenta metoden då moderkakan inte utsätts för någon typ av upphettning. De första bitarna hålls i kylskåp i 5 dagar, resterande bitar fryses ned. Tydliga anvisningar och information kommer tillsammans med recept på goda smoothies.

Salva

Salva kan göras med rå moderkaka eller moderkakspulver. Med rå moderkaka är den mest potent men har bara en hållbarhet i 5 dagar. Sandra gör även dessa salvor utan moderkaka i.

Mycket bra för tillexempel såriga bröstvårtor under amning, bristningar eller röd bebis rumpa.

Erbjuder två olika salvor: Bassalva och Svartsalva både kan väljas med rå moderkaka, placenta pulver eller ingenting. 

Tinktur

Liten rå bit av moderkakan läggs i ren alkohol där den sedan löses upp. Tinkturen får längst hållbarhet av alla metoder. Du använder tinkturen vid mens, klimakteriebesvär eller åt  annan kvinna med samma problem i biologiskt led.

Mängd: I paketen är flaskorna 100 ml styck.

Pulver

Är det pulver som skapas i den försiktiga eller råa metoden men läggs aldrig i kapslar. Pulvret läggs i en liten burk som du själv kan strö/dosera över mat eller ha i smoothies. Detta rekommenderas framförallt för dem som inte kan svälja tabletter. 

Placentate

Möjligt vid val av den försiktiga metoden. De vätskor som blir över efter ångkokningen frys ned till iskuber. Iskuberna kan du sedan konsumera genom att lägga i te, juice eller smoothies. 

Minnessak

  • Ett avtryck är ett papper som trycks mot moderkakan så att ett fint avtryck bildas. Detta kan göras naturligt med moderkakans egna färg eller tillagd färg.
  • Fotografier av moderkakan (skickas över mail).
  • Bevara navelsträngen görs genom att den torkas och bevaras på så sätt i önskad form om längd tillåter.