Orderbekräftelse
Du kommer motta en bekräftelse till den mail du angett vid ditt köp av vara. Skulle några av uppgifterna inte stämma kontakta info@fodandekraft.se omgående. 

Betalningsvillkor
Födande kraft AB fakturerar kunder med en kredittid på 14 dagar. Fakturan skickas till den mail du angett vid ditt köp av vara/tjänst eller postas till din hemadress.

Leveransvillkor
Leverans av varor sker med Postnord som brukar ta mellan 3-5 arbetsdagar.

Påminnelseavgift
Betalas inte fakturan enligt gällande betalningsvillkor skickas fakturan vidare till Visma e-krav. 

Om kunden inte betalar
Om kunden trots påminnelser inte betalar, kommer Födande kraft AB ta hjälp av Visma e-krav och Kronofogden för att driva in skulden.

Konsumenten har rätt att undersöka varan
Konsumenten har rätt att undersöka varan för att se vad den har för egenskaper och funktion på ett sätt som inte försämrar varans kvalitet eller värde. 

Bevisa köp från Födande kraft AB
Födande kraft AB kräver att konsument ska bevisa att varan är köpt från Födande kraft AB vid ånger av köp. Detta gör konsumenten genom kontoutdrag eller faktura. 

Ångerrätt
Du har rätt att frånträda ditt köp utan att ange något skäl inom 14 dagar.

Ångerfristen börjar gälla dagen efter att du tagit emot varan.

Vill du utöva ångerrätten ska du skicka till info@fodandekraft.se ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att frånträda avtalet via brevpost eller e-post. Du ska även få med ordernummer och ditt namn i meddelandet.

Exempel på när ångerrätten inte gäller:

  • Varor på som pågrund av hälso- eller hygienskäl har förseglats och förseglingen har brutits av konsumenten.
  • En tjänst som har fullgjorts och konsumenten uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.

Födande kraft AB betalar tillbaka alla betalningar vi mottagit ifrån dig utan onödigt dröjsmål inom 14 dagar från och med dagen vi mottagit information om ånger av ditt köp och vi mottagit produkten tillbaka.

Det är konsumenten som ska stå för returfrakten om konsumenten ångrar sitt köp av vara även vid uthyrning av förlossningsutrustning.

Retur
Varor som skickas tillbaka till Födande kraft där konsumenten inte hämtat ut paketet i tid från gällande utlämningsställe är det konsumentens skyldig att betala returkostnad och eventuell extra fraktkostnad om kunden fortfarande vill ha sina varor. 

Desamma gäller för kunder vid uthyrnings av förlossningsutrustning. 

Ansvaret för varan
När du ångrat ditt köp ska varan skickas tillbaka till Födande kraft AB inom 14 dagar från den dag du meddelat Födande kraft AB. Produkterna ska vara i ursprungligt skick och paketerats väl samt vara i ursprunglig förpackning.

Information om ångerrätten. Tillhandahålls av konsumentverket efter förordnande av regeringen. Innehållet är baserat på bilaga 1 i direktiv 2011/83/EU.

Ångerblankett för dig som kund finns på konsumentverkets webbplats (konsumentverket.se).

Reklamation
Öppna ej paket som har skador på utsidan av emballaget! Fotografera direkt ditt pakets yttre skador och maila till info@fodandekraft.se. Gäller vid köp och uthyrning av förlossningsutrustning.

Skulle en köpt produkt vara fel eller skadad kontakta Födande kraft AB omgående till info@fodandekraft.se. Vi ber dig skicka tillbaka de produkter som är fel eller skadade där frakt betalas av Födande kraft AB. Nya varor skickas till dig omgående.

Tvist
Europeiska plattformen för tvistlösning online tillhandahålls av kommissionen för att göra internethandeln säkrare och rättvisare genom tillgång till högkvalitativa verktyg för tvistlösning. Länk till EU:s tvistlösningswebbplats:
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SV 

GDPR
När du köper en vara, tjänst eller ingår avtal med Födande kraft AB , behöver du ange personuppgifter såsom: person- eller organisationsnummer, namn, adress, e-postadress och telefonnummer. I samband med detta lagrar och använder vi dina uppgifter för att kunna fullfölja vårt avtal med dig.

Dina uppgifter kommer att delas med Visma Spcs enligt vårt leverantörsavtal. Vi har tecknat biträdesavtal med dem. Vid avtal med doula delas dina personuppgifter mellan ansvarig doula och Födande kraft AB för att det administrativa arbetet ska kunna fullföljas. 

Sparade personuppgifter raderas när Födande kraft AB uppfyllt kriterier gällande bokföringslagen. För att skydda dig mot bedrägerier kommer även IP-adressen att sparas när du handlar via vår webbshop.

Om du som kund gett ditt samtycke har du alltid rätt att dra tillbaka det. 

Du har alltid rätt att få ta del av och korrigera dem personuppgifter vi har registrerat om dig. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Har du synpunkter om hur vi hanterar personuppgifter ber vi dig kontakta oss via info@fodandekraft.se.