Levererar inom hela Sverige

DOULA

HUR VÄLJER MAN RÄTT DOULA?
Relationen till sin doula bör bygga på kemi. Hur fungerar ni som människor ihop?
NI bjuder in doulan till de mest sköra och fantastiska man kan vara med om - att föda barn. Det är alltså av största vikt att ni känner er bekväma rent personlighetsmässigt med er doula. Precis som att alla klienter består av alla möjliga personligheter finns även doulor med alla möjliga personligheter. 

JAG ÄR INTRESSERAD AV DOULA MEN VILL INTE FÖDA UTAN MEDICINSK SMÄRTLINDRING ELLER HA EN HEMFÖDSEL. PASSAR INTE EN DOULA MIG DÅ?
Doulor arbetar för att bistå den födande med eventuell partner utifrån deras önskemål. Doulan arbetar inte för att alla ska föda "så naturligt" som möjligt eller planera hemfödsel. Doulans mål är att DU ska ha en så bra uppelvelse som möjligt på de sätt du önskar och tänker att du vill ha även när det går utanför plan. Doulan är DITT kontinuerliga stöd innan, under och efter födsel.

HUR BOKAR JAG DIG SOM DOULA - HUR SER PROCESSEN UT?
Du kontaktar Sandra och vi träffas på ett första förutsättningslöst möte antingen online eller i verklighet. När ni bestämt er för att anlita mig skriver vi sedan ett avtal vid bokning. Avtalet kommer i e-format och signeras med bank-id. Efter det mottar du en faktura till din mail på avtalt arvode eller avbetalningsplan. 30% av arvodet är boknignsavgift som ej betalas tillbaka om klienten vill bryta avtalet.

VAD ÄR EN BACKUP DOULA?
Det är en doula som hoppar in om din ordinare doula blir sjuk. Det finns alltid risk för att den doula du valt inte kommer vara med vid födseln, detta är inget doulan själv önskar men vi kan inte befria oss från livets omständigheter. Du får alltid träffa din backup doula, om du vill, antingen i verklighet eller online. 

HUR MÅNGA TIMMAR GARANTERAR DU ATT ARBETA UNDER FÖRLOSSNINGEN?
Doulor är människor vilket betyder att vår ork inte räcker för alltid trots att vi många gånger skulle vilja det. Blir förlossningen långdragen ringer jag in min backupdoula som kommer in och tar över. Detta brukar fungera bra och är väldigt värdefullt då en trött doula oftast inte kan ge samma goda stöd som en utvilad doula. Vid långdragen och/eller utmanande födsel är det av största vikt att ni får det stöd ni behöver.

JAG ÄR GRAVID TONÅRING (under 18 år) OCH VILL BOKA DIG SOM DOULA. HUR GÅR JAG TILLVÄGA?
Vi träffas på ett första förutsättningslöst möte. För att skriva avtal och fakturera för mina tjänster behöver jag vårdnashavarens delaktighet.

KAN JAG UTFORMA MITT EGNA ÖNSKEMÅL OM UPPLÄGG AV DOULAUPPDRAG?
Självklart! Jag arbetar för att bistå mina klienter. Har du egna önskemål, kontakta mig så ska vi försöka komma fram till en bra lösning som passar dig/er!

JAG VILL INTE GE UT MITT PERSONNUMMER - HUR GÖR JAG?
Du kan ingå avtal utan personnummer och betala för tjänsten direkt till Födande krafts Swish. Avtalen signeras med bank-id.

Vill du betala med faktura krävs personnummer. Vill du inte lämna ditt personnummer skriftligt kan du ringa och lämna det över telefon. 

HUR NYTTJAR JAG MITT FRISKVÅRDSBIDRAG?
Informera mig att du vill använda ditt friskvårdsbidrag så hjälper jag dig vidare.

JAG HAR INTE MÖJLIGHET ATT BETALA HELA ARVODET DIREKT. KAN JAG VÄLJA AVBETALNING?
Självklart! Jag erbjuder avbetalning på doulauppdrag på upp till 6 månader utan extra kreditkostnad. 

JAG HAR ÅNGRAT MIG OCH VILL AVBRYTA MITT DOULA AVTAL. HUR GÖR JAG OCH FÅR JAG TILLBAKA MINA PENGAR?
Klienten har rätt till att avbryta kontraktet innan jourstart. Jag har en bokningsavgift på 30% av arvodet som inte betalas tillbaka vid avbrutna uppdrag på begäran av klient. Avbryter du 14 dagar efter avtalet ingåtts gäller Ångerrätten.