La bassine birth pools

VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ DE PRIVATA OCH PROFESSIONELLA POOLERNA?
De privata poolerna är framställda för privat användning alltså inte uthyrning/flergångsanvädning. Dem är av tunnare material och väger mindre av den anledningen.

De lila poolerna är framställda för professionella användning alltså flergångsanvädning på förlossningsavdelning, av hembarnmorskor eller vid uthyrning. Dem är gjorda i tjockare material för att tåla mer slitage och väger mer av den anledningen. 

VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ ORIGINAL OCH MAXI FÖRLOSSNINGSPOOL?
Original är La Bassines mindre förlossningspool, Maxi är den större varianten. La Bassines lilla förlossningspool har stående kammrar medan Maxi har tre liggande på varandra.

MÅSTE MAN ANVÄNDA LINER?
Liner i en ny privat pool är inte ett måste. Det rekommenderas dock då det underlättar rengöring av poolen eferåt och ger extra styrka till poolen. Tänk på att blodfläckar sätter sig i poolen som inte går att tvättas bort. 

För professionella pooler är liner ett måste. Liner är en engångsprodukt och ska inte återanvändas.

La bassines liners är tillverkade av samma högkvalitativa eko-material som förlossningspoolerna. 

FÖDANDE KRAFT säljer liners styckvis eller i 10-pack där en rabatt är inräknad i priset.

ÄR LA BASSINE KOMFORTABEL?
Uppblåsbara väggar och golv ger en mycket bra dämpning och kommer att säkerställa den komfort som behövs i alla positioner, under värkarbete och födseln. Poolernas uppblåsbara golv är ca 7 cm tjockt. Detta luftskikt ger mycket bra stöd som uppskattas när man tillexempel står på knä. Du behöver inte extra stoppning under poolen. 

HUR DJUPT SKA VATTNET VARA FÖR OPTIMAL BÄRIGHET?
Oavsett hur djup en förlossningspool är, bör vattendjupet vara tillräckligt för att stödja/bära dig, så att du kan känna dig bekväm.

Som en allmän vägledning bör vattnet täcka magen strax under bröstnivån. Över den nivån är du nästan garanterad att tappa din stabilitet när du kopplar av på rygg, vilket gör att du måste hålla fast i sidan av poolen (inte särskilt säkert och inte vad du behöver under värkarbetet/födseln). För mycket vattendjup minskar också ditt val av förlossningsställning.

La Bassine har ett inre djup på 65 cm. Den rekommenderade vattennivån bör vara mellan 46 cm till 51 cm. Poolerna är markerade på insidan.

KAN MAN SITTA ELLER HÄNGA PÅ POOLENS SIDOR?
När den är korrekt uppblåst är poolens sidor tillräckligt starka för en vuxen att sitta på kanten av poolen och du kan luta dig i vilken position/ställning som helst mot poolens kanter.

HUR MYCKET VÄGER POOLERNA?
La bassines lilla pool rymmet ca 450 liter när 80% fylld vilket väger ca 450 kg.
La bassines stora pool rymmet ca 650 liter när 80% fylld vilket väger ca 650 kg.

HUR GÅR MAN I OCH UR POOLEN? BEHÖVER JAG EN PALL ELLER STOL?
La Bassine har en bekväm utvändig höjd för att enkelt komma i och ur poolen utan pall. En förlossningspool bör inte vara så hög att det är en kamp att komma i och ur under pågående värkarbete.

Ett tips - Är du väldigt kort eller har grov foglossning rekomenderar vi att släppa ut luft ur mitten kammaren av en Maxi. På så sätt kan du reglera höjden på din förlossningspool.

HUR BEHÅLLER JAG VATTNET VARMT I POOLEN?
Ett värmelock rekommenderas för att behålla varmvatten. Uppblåsbara förlossningspooler håller bättre isolering än en förlossningspool i stumt material vilket gör att vattnet är varmt längre.

I ett rum vid 25 ° C sjunker temperaturen på vattnet med mindre än 1 ° C per timme. Vattenkokare med varmt vatten ger ett snabbt sätt att höja temperaturen i poolen om det börjar svalna. Även hinkar med varmt vatten fungerar bra eller en slang kopplad till blandare. Töm poolen först på svala hinkar innan ni fyller på med nytt varmt vatten.

KAN MAN ANVÄNDA EN BARNPOOL SOM FÖRLOSSNINGSPOOL?
Det rekommenderas ej då barnpooler inte är framställda för de ändamålet.

De barnpooler som finns är oftast gjorda i vanlig PVC som släpper ifrån sig giftiga ämnen när plasten blir uppvärmd av vattnet.

Barnpoolens djup är oftast mycket grund vilket i sin tur påverkar vattennivån som blir låg. Detta ökar risken för att barnet inte föds från vatten till vatten vilket inte är lämpligt om man planerat föda barnet i poolen. Den låga vattennivån minskar också vattnets förmåga för optimal smärtlindring.

Styrkan i poolens kanter är också oftast svag vilket inte tillåter möjlighet för stöd av poolens kanter.

MÅSTE MAN ANVÄNDA EN EKOSLANG?
Precis som La bassines förlossningspooler är slangarna gjorda i ekologiskt material för att minska på kemikalier.

Det är inte ett måste att använda en ekoslang, men vi vill eliminera alla onödiga kemikalier där det är möjligt.

Det tar cirka 25-35 minuter att fylla La Bassine, beroende på storlek av pool och ditt vattenflöde.

HUR BLÅSER JAG UPP MIN FÖRLOSSNINGSPOOL?
En luftpump med flera munstycken behövs för att blåsa upp din förlossningspool. Blås upp tills alla rynkor är borta, men se till att du inte blåser för mycket eftersom det skadar poolen. Du kommer att ha gott om tid att lägga till mer luft senare om det behövs. Det finns ingen särskild ordning att blåsa upp väggarna eller golvet men ur ergonomiskt perspektiv rekomendrar jag att ni blåser upp golvet först för ryggens skull.

Se till att ventilerna är ordentligt åtskruvade. De svarta ventilerna måste skruvas åt hårt för att förhindra luftförlust.

HUR RENGÖR JAG MIN FÖRLOSSNINGSPOOL?
Vi rekommenderar att du använder en liner. Då sparar ni mycket tid på rengöring. Liners är helt hygieniska och säkra att använda.

Det bästa sättet att rengöra din pool är att använda rengöringsservetter (dettol antibakteriella ytrengöringsservetter). Torka hela din pool framförallt i oåtkomliga utrymmen så att bakterier inte fäster. Viktigt att poolen är helt torr innan du packar ihop den i sin väska igen då fukt i väggarna kan skapa mögel.

HUR REPARERAR JAG MIN FÖRLOSSNINGSPOOL?
Vid köp av förlossningspool får du med ett reperationskit.