Levererar inom hela Sverige

MODERKAKA

VARFÖR MÅSTE JAG GE BLODPROVSSVAR NÄR JAG BOKAR INKAPSLING ELLER AVTRYCK?
Arbetet innebär risk för blodsmitta. För inkapslarens säkerhet överses blodprovssvar på HIV, syfilis och heptatit. Vid positiva svar för blodsmitta har inkapslaren rätt till att neka uppdraget. 

VAD HÄNDER OM MIN MODERKAKA INTE GÅR ATT KAPSLA IN?
Både inkapslaren och kund vill att inkapslingen ska bli av.
Hela beloppet betalas som alla andra tjänster och produkter med faktura efter bokning eller direkt till företagets swish. Skulle det visa sig att inkapslingen inte är möjlig återbetalas kund hela beloppet utan onödigt dröjsmål. 

JAG VILL INTE KONSUMERA MODERKAKAN MEN VILL GÖRA NÅGONTING. TIPS?
Ibland, av olika anledningar, kan man inte kapsla in moderkakan som man önskat eller så vill man hedra eller bevara moderkakan på något sätt men inte konsumera den. Jag har sammanställt flera tips för andra alternativ och lite mer information om att begrava eller plantera moderkakan.

 

VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ DEN FÖRSIKTIGA METODEN OCH DEN RÅA METODEN?
Inkapslaren kan inte garantera effekt, detta är individuellt men i grunden har de både metoderna samma effekt. Den försiktiga metoden sägs ge en mer balanserande och lugnande start. Den råa metoden ska ge mer kraftfull och uppiggande effekt.

VAD ÄR ETT AVTRYCK?
Det är när man gör en tavla av moderkakan. Moderkakan ”målas” i färg och trycks sedan mot ett akvarell papper eller en canvas duk. Detta blir ett väldigt fint sätt att hedra moderkakan på och minnas den. 

VAD FINNS DET FÖR TILLVAL?
När du väljer att kapsla in moderkakan kan du ta vara på moderkakan på flera sätt. De tillbehör jag erbjuder är: Avtryck, helande salva, tinktur och bevaring av navelsträngen. 

Du kan välja tillbehör utan att boka inkapsling. Kontakta mig vid intresse!

HUR VET JAG VILKEN METOD SOM PASSAR MIG BÄST?
Läs om de olika metoderna och välj den som du tycker passar dig bäst. Du är välkommen att ställa frågor för stöttning i ditt val eller om du undrar något.

HUR MÅNGA KAPSLAR TAR JAG?
Det beror på vilken metod du valt. När du mottar dina produkter kommer du få en tydlig broschyr med personlig information och doseringsanvisningar.

HUR MÅNGA KAPSLAR FÅR JAG?
Det beror på vilken typ av metod du väljer och storleken på din moderkaka. Den försiktiga metoden ger runt 115-170 kapslar. Den råa metoden mellan 180-250 kapslar.

HUR LÅNG TID TAR ARBETET?
Det beror på metoden. Den som tar längst tid är Den försiktiga metoden som är uppdelad på två dagar. Tinktur tar sex veckor innan den är redo att användas.

HUR FÖRVARAR JAG MINA KAPSLAR?
På en torr, mörk plats borta från solljus. Lämna inte din burk utan lock under längre stunder och se till att locket är ordentligt åtskruvad.
Viktigaste att vara medveten om är att kapslarna aldrig ska utsättas för fukt - detta gynnar bakteritillväxt vilket kan skapa mögel i dina kapslar som du inte kan se med ögat. Att konsumera tabletter med mögel kan göra dig sjuk.
Därför ska kapslar aldrig förvaras i kylskåp! I ett vanligt kylskåp är luftfuktigheten på ca 70-95% vilket är mycket ogynnsamt för dina kapslar. Bor du i en mycket fuktig miljö rekommenderas du att direkt frysa in dina tabletter i en zip fryspåse, inte i den ursprungliga burken du mottog kapslarna i. 

HUR GÖR DU MODERKAKAN TILL KAPSLAR?
Det finns två olika metoder för kapslar antingen Den försiktiga metoden (TCM) eller Den råa metoden. Vid den försiktiga metoden ångkokas moderkakan först, sedan torkas. Efter mals bitarna ner till ett fint pulver som sen doseras i kapslar. Vid den råa metoden går det till på precis samma sätt fast moderkakan ångkokas aldrig innan torkning. 

VART TILLREDER DU MODERKAKAN?
I ett kök avsett för inkapsling. Jag utför inte inkapslingar hemma hos klient av flera anledningar som: det stör er lugna miljö, det krävs plats i ert kök som inte får användas under tiden arbetet utförs. Starka kemikalier används i ert hem och jag måste flytta alla mina maskiner/verktyg. Jag kan inte heller övervaka inkapslingen på samma sätt som när den utförs i mitt inkapslingskök.

HUR SER HELA PROCESSEN UT?
Du kontaktar mig via mail/telefon antingen för bokning direkt eller för att få ställa frågor för att komma fram till vilken metod som passar dig bäst. När du bestämt dig för att anlita mig som din inkapslingsspecialist skriver vi under ett avtal. Jag går på jour 2 veckor innan beräknad födsel fram tills barnet är fött. Ni smsar mig så fort bebisen och moderkakan fötts. Ni ansvarar för att moderkakan tas om hand på rätt sätt (ni får info om detta vid avtal). Jag tar sen med mig moderkakan, skapar era produkter och kontaktar er igen om, när och vart de färdiga produkterna ska lämnas. 

JAG HAR ÅNGRAT MIG OCH VILL AVBOKA. HUR GÖR JAG?
Kontakta mig och informera att du vill avboka inkapslingen. Kund har rätt att avbryta avtalet innan jourstart. Då tillkommer en avbokningsavgift på 250 kr.