Moderkaka

VARFÖR MÅSTE JAG GE BLODPROVSSVAR NÄR JAG BOKAR INKAPSLING ELLER MODERKAKS KONST?
Arbetet innebär risk för blodsmitta. För inkapslarens säkerhet överses blodprovssvar på HIV, syfilis och heptatit. Vid positiva svar för blodsmitta har inkapslaren rätt till att neka uppdraget. 

VAD HÄNDER OM MIN MODERKAKA INTE GÅR ATT KAPSLA IN?
Både inkapslaren och kund vill att inkapslingen ska bli av.
Skulle det visa sig att inkapslingen inte är möjlig återbetalas kund hela beloppet utan onödigt dröjsmål. 

VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ DEN FÖRSIKTIGA METODEN OCH DEN RÅA METODEN?
Inkapslaren kan inte garantera effekt, detta är individuellt men i grunden har de både metoderna samma effekt. Den försiktiga metoden sägs ge en mer balanserande och lugnande start. Den råa metoden ska ge mer kraftfull och uppiggande effekt.

VAD ÄR ETT AVTRYCK?
Det är när man gör en tavla av moderkakan. Moderkakan ”målas” i färg och trycks sedan mot ett akvarell papper eller en canvas duk. Detta blir ett väldigt fint sätt att hedra moderkakan på och minnas den. 

VAD FINNS DET FÖR TILLVAL?
När du väljer att kapsla in moderkakan kan du ta vara på moderkakan på flera sätt. De tillbehör Sandra erbjuder är: Avtryck, helande salva, tinktur och bevaring av navelsträngen.
Du kan välja tillbehör utan att boka inkapsling. Kontakta sandra@fodandekraft.se vid intresse!

HUR VET JAG VILKEN METOD SOM PASSAR MIG BÄST?
Läs om de olika metoderna och välj den som du tycker passar dig bäst. Du är välkommen att ställa frågor för stöttning i ditt val eller om du undrar något.

HUR MÅNGA KAPSLAR TAR JAG?
Det beror på vilken metod du valt. När du mottar dina produkter kommer du få en tydlig broschyr med personlig information och doseringsanvisningar.

HUR MÅNGA KAPSLAR FÅR JAG?
Det beror på vilken typ av metod du väljer och storleken på din moderkaka. Den försiktiga metoden ger runt 115-170 kapslar. Den råa metoden mellan 180-250 kapslar.

HUR LÅNG TID TAR ARBETET?
Det beror på metoden. Den som tar längst tid är Den försiktiga metoden som är uppdelad på två dagar. Tinktur tar sex veckor innan den är redo att användas.

HUR FÖRVARAR JAG MINA KAPSLAR?
På en torr, mörk plats borta från solljus. Lämna inte din burk utan lock under längre stunder och se till att locket är ordentligt åtskruvad.
Viktigaste att vara medveten om är att kapslarna aldrig ska utsättas för fukt - detta gynnar bakteritillväxt vilket kan skapa mögel i dina kapslar som du inte kan se med ögat. Att konsumera tabletter med mögel kan göra dig sjuk.
Därför ska kapslar aldrig förvaras i kylskåp! I ett vanligt kylskåp är luftfuktigheten på ca 70-95% vilket är mycket ogynnsamt för dina kapslar. Bor du i en mycket fuktig miljö rekommenderas du att direkt frysa in dina kapslar i en zip fryspåse, inte i den ursprungliga burken du mottog kapslarna i. 

HUR GÖR MAN MODERKAKAN TILL KAPSLAR?
Det finns två olika metoder för kapslar antingen Den försiktiga metoden (TCM) eller Den råa metoden. Vid den försiktiga metoden ångkokas moderkakan först, sedan torkas. Efter mals bitarna ner till ett fint pulver som sen doseras i kapslar. Vid den råa metoden går det till på precis samma sätt fast moderkakan ångkokas aldrig innan torkning. 

VART TILLREDS MODERKAKAN?
I ett kök avsett för inkapsling. Sandra utför inte inkapslingar hemma hos klient av flera anledningar som: det stör er lugna miljö, det krävs plats i ert kök som inte får användas under tiden arbetet utförs. Starka kemikalier används i ert hem och Sandra måste flytta alla sina maskiner/verktyg. Sandra kan inte heller övervaka inkapslingen på samma sätt som när den utförs i hennes inkapslingskök. 

HUR SER HELA PROCESSEN UT?
Du kontaktar Sandra via mail/telefon antingen för bokning direkt eller för att få ställa frågor för att komma fram till vilken metod som passar dig bäst. När du bestämt dig för att anlita henne som din inkapslingsspecialist skriver ni under ett avtal. Sandra går på jour 2 veckor innan beräknad födsel fram tills bebisen är född. Ni smsar Sandra så fort bebisen och moderkakan fötts. Ni ansvarar för att moderkakan tas om hand på rätt sätt (ni får info om detta vid avtal). Sandra tar sen med sig moderkakan, skapar era produkter och kontaktar er igen om, när och vart de färdiga produkterna ska lämnas. 

JAG HAR ÅNGRAT MIG OCH VILL AVBOKA. HUR GÖR JAG?
Kontakta sandra@fodandekraft.se och informera att du vill avboka inkapslingen. Kund har rätt att avbryta avtalet innan jourstart. Då tillkommer en avbokningsavgift på 250 kr.